6. Despre oraşul meu/ ţara mea.

DISCUŢIILE PE ACEASTĂ TEMĂ VOR AVEA LOC ÎN PERIOADA  mai – iunie 2009


Cum este viaţa în propriul dvs. sat, oraş, ţară şi regiune?

Studenţii cu un nivel scăzut de limbă engleză sunt invitaţi să vorbească despre modul în care ei trăiesc, în termeni generali (de exemplu despre locaţie, climă, populaţia oraşelor, etc), alegeţi nivelul de complexitate care vi se potriveşte cel mai bine.

 

Studenţii cu un nivel mai ridicat de limbă engleză pot oferi informaţii suplimentare culturale / sociale / politice / economice / de sistem: urbanizare,  migraţie, indicatori sociali, instituţii sociale (educaţie, sănătate, etc), cultură, guvern şi alte aspecte ale populaţiei; industriile locale, agricultură; fizica mediului înconjurător; geologie, actuale probleme de mediu, etc si orice altceva doriţi să trasmiteti mai departe.

Vă rugăm să contribuiţi gratuit cu comentarii pe această pagină, şi cu activităţi legate de acest subiect, pe care profesorul vă va spune cum să le realizaţi..
Bucuraţi-vă de discuţii!

CONTRIBUTII ALE ELEVILOR DIN ROMANIA

Comuna RUNCU

Reclame

3 comentarii

 1. Aş putea să încep cu monumentele istorice cum ar fi: turnul Chindiei, Mitropolia, Catedrala etc.
  Ar mai fi parcul parcul Chindiei, grădina Zoo s.a.
  Oraşul nostru este destul de curat faţă de alte oraşe dar pentru a fi şi mai curat ar trebui să contribuim şi noi, cetăţenii, mai mult decât o facem acum.
  Rata şomajului este relativ mică pentru că mai mereu s-a deschis câte o firmă, în special în domeniul construcţiilor, oferind noi locuri de muncă.
  Aş mai sublinia că Târgovişte este fosta capitală a Ţării Româneşti, pe vremea lui Vlad Ţepes.
  Ceea ce lipseşte oraşului nostru ar fi spaţiul verde. Încă un lucru negativ este faptul că încă mai circulă acele maşini vechi şi foarte poluante care, din păcate, nu sunt schimbate datorită stării precare a economiei.

  Badea Emanuel Florentin

 2. Oraşul meu, Târgovişte, este cunoscut atât de noi, localnicii, cât şi de cei ai ţării ca fiind fosta capitală a Ţării Româneşti.
  Ca principal punct de atracţie avem Turnul Chindiei cu ruinele din juru-i, bisericile primitoare atât din punct de vedere spiritual cât şi prin exteriorul lor, de legenda unor locuri pline de har.
  Avem, de asemenea, parcuri, atât ca locuri de întâlnire pentru o şuetă între cei vârstnici cât şi pentru copii, ca loc de joacă.
  Ne întâmpinăm oaspeţii cu bucurie, oraşul oferind cazare la cele două hoteluri ale sale, Valahia respectiv Dâmboviţa, acestea avand renume ca având condiţii bune şi acces la informaţie.
  Muzeul de istorie este un alt punct de atracţie pentru eventualii turişti dornici de informaţie, având alături Muzeul poliţiei.
  Un punct de atracţie pentru copii ar fi grădina zoologică şi parcul Chindia.
  Oraşul ne întâmpină însă şi cu multe aspecte mai puţin plăcute cum ar fi mizeria şi lipsa de responsabilitate a cetăţenilor în a păstra un oraş curat. Mi-aş dori ca oraşul meu să ofere mai multe oportunităţi de petrecere a timpului liber, să avem mai mulţi copaci, mai multă verdeaţă, care ne-ar putea ajuta să respirăm un aer mai curat, oameni civilizaţi.

  Bobleacă Stîngaciu Rodica

 3. Satul pe care îl descriu este un sat foarte frumos, cu o primărie frumos amenajată cu un mare număr de lucrători, poliţie, dispensar, biserică.
  Primarul comunei şi-a dat silinţa de a asfalta străzile, a făcut canalizare, reţea de apă potabilă, reţea de gaze, dar si două şcoli şi o grădiniţă frumos amenajată.
  În sat mai sunt şi două făbricuţe, una de legume-fructe şi alta de textile şi muzeul Gavril-Popescu.
  Ca ameninţare, traficul intens care duce la poluarea satului.
  La încheiere, comuna Vulcana Pandele, cu toate că este un sat mic,are multe locuri plăcute, care merită vizitate.

  Moraru Monica Rosoiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: